Training

Voorkom verzuim

Doel van deze training:

Vergroot werkgeluk door oog voor preventie

Wat ga je leren

Elke organisatie krijgt te maken met verzuim, variërend van een griepje tot langdurige ziekte. Verzuim is altijd vervelend, zowel voor de medewerker zelf als voor de organisatie.

Hoe fijn is het als jij een rol kunt spelen in het voorkomen van verzuim. Als jij signalen kunt herkennen en daar tijdig op in kunt spelen.

In deze training leren we je waar je op moet letten, wat jouw rol is als leidinggevende, HR medewerker of verzuimbeheerder en hoe je hierover het juiste gesprek voert.

Hoe ga je dat leren

Wees niet bang, we gaan geen saaie theorielessen doen, maar een stukje wet- en regelgeving hoort er nu eenmaal bij. Maar dan wel op een ‘School voor Werkgeluk’-manier, waardoor je snel en duidelijk weet wat je weten moet. Deze wet- en regelgeving brengen we direct in de praktijk. Je leert risico’s herkennen én daarover met medewerkers in gesprek te gaan. Ook stippen we de RI&E aan, waarmee je voor jouw organisatie als geheel risico’s kunt inventariseren en aanpakken.

Met praktische tools laten we je zien hoe je samen met medewerkers aandacht kan hebben voor preventie van ziekteverzuim en zo kunt zorgen voor een fijn werkklimaat.

Praktische informatie

 • 1 dagdeel
 • Klassikaal / online
 • Incompany en open inschrijving
 • Incl. jouw eigen praktische werkboek met handige tips & tricks

Interactieve trainingen
Direct toepasbaar
Niet stoffig maar inspirerend
Deze training wordt gegeven door:
trainer
Aukje Asma

Inzetbaarheidsadviseur

Deze training volgen?

Schrijf je in!

Schrijf je nu in
Tarieven
 • Incompany training
  v.a. € 975,-

 • Open inschrijving
  v.a. € 375,-

Deze training

is perfect voor

 • Leidinggevenden
 • HR-medewerkers
 • Iedereen die een verantwoordelijkheid heeft in verzuimbeheer

Andere trainingen uit het

Vakkenpakket Ontwikkelen

Ontwikkelen

Alles over complex verzuimbeheer

Doel van deze training: Krijg echte regie op complex verzuim Wat ga je leren Elke organisatie krijgt te maken met verzuim, variërend van een griepje tot langdurige ziekte. […]

Bekijk

Ontwikkelen

Speurtocht naar verborgen talent

Doel van deze training: Lokaliseer en benut het potentieel in jouw organisatie Wat ga je leren Haal het beste uit jouw medewerkers door ze te laten doen waar […]

Bekijk

Ontwikkelen

Ontdek jouw talenten

Doel van deze training: Krijg inzicht in waar je goed in bent Wat ga je leren Vertel eens: wat vond je vroeger leuk om te doen? En waar […]

Bekijk

Wil je meer weten?

Stuur een berichtje en we nemen snel contact op!

Neem contact op