Training

Voorkom verzuim

Doel van deze training:

Vergroot werkgeluk door oog voor preventie

Wat ga je leren

Elke organisatie krijgt te maken met verzuim, variërend van een griepje tot langdurige ziekte. Verzuim is altijd vervelend, zowel voor de medewerker zelf als voor de organisatie.

Hoe fijn is het als jij een rol kunt spelen in het voorkomen van verzuim. Als jij signalen kunt herkennen en daar tijdig op in kunt spelen.

In deze training leren we je waar je op moet letten, wat jouw rol is als leidinggevende, HR medewerker of verzuimbeheerder en hoe je hierover het juiste gesprek voert.

Hoe ga je dat leren

Wees niet bang, we gaan geen saaie theorielessen doen, maar een stukje wet- en regelgeving hoort er nu eenmaal bij. Maar dan wel op een ‘School voor Werkgeluk’-manier, waardoor je snel en duidelijk weet wat je weten moet. Deze wet- en regelgeving brengen we direct in de praktijk. Je leert risico’s herkennen én daarover met medewerkers in gesprek te gaan. Ook stippen we de RI&E aan, waarmee je voor jouw organisatie als geheel risico’s kunt inventariseren en aanpakken.

Met praktische tools laten we je zien hoe je samen met medewerkers aandacht kan hebben voor preventie van ziekteverzuim en zo kunt zorgen voor een fijn werkklimaat.

Praktische informatie

 • 1 dagdeel
 • Klassikaal / online
 • Incompany en open inschrijving
 • Incl. jouw eigen praktische werkboek met handige tips & tricks

Interactieve trainingen
Direct toepasbaar
Niet stoffig maar inspirerend
Deze training wordt gegeven door:
trainer
Aukje Asma

Inzetbaarheidsadviseur

Deze training volgen?

Schrijf je in!

Schrijf je nu in
Tarieven
 • Incompany training
  v.a. € 975,-

 • Open inschrijving
  v.a. € 375,-

Deze training

is perfect voor

 • Leidinggevenden
 • HR-medewerkers
 • Iedereen die een verantwoordelijkheid heeft in verzuimbeheer

Andere trainingen uit het

Vakkenpakket Ontwikkelen

Ontwikkelen

Krachtig communiceren

Doel van deze training: Verbeter je communicatieskills en krijg oprecht contact Wat ga je leren Soms moet je even terug naar de basis. In dit geval de basis […]

Bekijk

Ontwikkelen

Preventiemedewerker

Doel van deze training: Vergroot werkgeluk door oog voor arbo en gezondheid Wat ga je leren Als preventiemedewerker draag je verantwoordelijkheid voor arbo- en preventietaken, zoals de RI&E. […]

Bekijk

Ontwikkelen

Baas over verzuim

Doel van deze training: Ontdek de basics rondom verzuimbeheer Wat ga je leren Elke organisatie krijgt te maken met verzuim, variërend van een griepje tot langdurige ziekte. Verzuim […]

Bekijk

Wil je meer weten?

Stuur een berichtje en we nemen snel contact op!

Neem contact op