Sandra Engelbertink

Ik ben Sandra Engelbertink, verbinder en werkgeluk ambassadeur. Al jaren begeef ik mij op het HR-vakgebied en daarin hou ik mij bezig met vraagstukken als duurzame inzetbaarheid, preventie en werkgeluk. Ik ben er dan ook trots op dat ik één van de initiatiefnemers ben van de School voor Werkgeluk.

Voor mij is het ontzettend belangrijk om plezier te hebben in alles wat je doet. Zowel in werk als privé. Delen en verbinden is voor mij de rode draad in mijn leven. Daarom haal ik graag de praktijk bij al mijn trainingen en deel ik daarin ook altijd mijn eigen ervaringen.

Als moeder van een jong gezin hou ik erg van gezelligheid en samen dingen ondernemen. Daarbij ben ik dan ook nog een echte kookfanaat en kook ik graag voor vrienden en familie.

Wat is jouw favoriete vakkenpakket?

Als ambassadeur van Werkgeluk geef ik hele brede trainingen over werkgeluk. En die kun je in elk vakkenpakket tegenkomen, maar de meeste trainingen die ik geef zitten in vakkenpakket Betrokken en vakkenpakket Ontwikkelen.

Wat doe je als je niet bezig bent met de School voor Werkgeluk?

Naast de School voor Werkgeluk ben ik ook eigenaar van Personele Zaken, waarmee ik bedrijven help met allerlei vraagstukken op het gebied van HR. De ene keer als adviseur, trainer en coach en de andere keer heerlijk zelf met de voeten in de klei en de handen uit de mouwen. Zo blijf ik dicht bij de praktijk en betrokken bij het vakgebied.

Wanneer ben jij gelukkig in je werk?

Als het ons lukt – ja, ons, want ik doe het nooit in mijn eentje – om bij onze klanten weer een twinkeling in de ogen te zien. Als ik met een team kan samenwerken en mensen écht kan verbinden en heel blij kan maken met wat we doen. Of het nu gaat om een helder advies of een goede afloop van een toch wel pittig gesprek, ik ben het gelukkigst als ik een echte bijdrage kan leveren.

Welke werkgeluktip heb je voor ons?

Ik barst van de tips, dus ik geef je er twee. Hele praktische.

Gun jezelf de tijd om je werk te overzien. Plan daarvoor echt wat tijd in aan het begin en einde van de week. Zo begin je fris aan je werkweek en kun je in het weekend echt loslaten.

En als kookfanaat heb ik nog een extra tip: Gebruik altijd de salami-methode.
De wat?! De salami-methode: Wanneer een klus te groot is, onoverzichtelijk is, misschien zelfs niet zo leuk is en je er tegenop ziet, maak hem dan kleiner. Met andere woorden: snij hem in kleine plakjes, net als bij een salami. Daar wordt het een stuk lekkerder van! Ooit iemand gezien die zo’n hele worst ineens wegwerkt?

Kom in contact met Sandra