Ik ben Laura Smidt, trainer en coach voor de School voor Werkgeluk.
Samen met mijn drie prachtige dochters woon ik in Oldenzaal.
Al jaren ben ik bezig met persoonlijke ontwikkeling, zowel in mijn werk als privé. Voor mijzelf, maar ook om anderen mee te helpen. Ik hou ervan om mijzelf uit te dagen en te prikkelen, te filosoferen en daar met andere mensen over te praten. Daar lees ik graag mooie boeken over (ik heb tips genoeg!) en volg ik seminars over.
Ik heb geleerd om goed te luisteren naar mijzelf en de signalen die mijn lijf me geeft én daar ook naar te handelen. Ook ben ik heel sportief en gebruik ik mijn sport om goed voor mijzelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Dat is echt een uitlaatklep voor mij.
Wat is jouw favoriete vakkenpakket?
Je zult mij het meeste terugvinden als trainer en coach in vakkenpakket Balans. Mijn focus ligt echt op het mentale deel. Balans in energie, in veerkracht, in mentaal welbevinden, dat zijn de onderwerpen waarin ik mijn expertise graag inzet om mensen verder te helpen.
Wat doe je als je niet bezig bent voor de School voor Werkgeluk?
Naast de School voor Werkgeluk, werk ik ook als Consultant Vitaliteit bij Personele Zaken. In die rol help ik bedrijven om vitaliteit in kaart te brengen en daar concrete actieplannen voor te maken. Ook organiseer en begeleid ik activiteiten die bijdragen aan vitaliteit op het werk.
Daarnaast ben ik heel trots op het spel dat ik heb ontwikkeld en dat mensen helpt bij het verlagen van stressgerelateerde klachten: Stressbehendig – Het Spel.
Wanneer ben jij gelukkig in je werk?
Voor mij is ultiem werkgeluk het gevoel van zingeving. Dat je écht doet wat je graag wilt doen en daar voldoening uit haalt. En dat heb ik altijd als ik iets bij iemand in beweging heb gebracht. Als iemand na een gesprek met mij aan het denken is gezet en handvatten heeft gekregen zodat hij of zij weer verder kan. Daar geniet ik enorm van!
Wat is jouw droom?
Het lijkt me zó gaaf om op basisscholen het vak ‘vitalogie’ te geven, of ‘levenskunst’, want dat klinkt wat leuker. Volgens mij hebben onze kinderen daar zoveel aan. Niet alleen leren over d’s en t’s (die zijn ook belangrijk hoor), maar ook over copingstijlen en veerkracht. Hoe ga je om met situaties die je in je leven tegenkomt: ‘Ik wil eigenlijk niet met dat vriendje of vriendinnetje spelen, maar hoe zeg ik nee?’ En dan ook ‘hoe ga ik er mee om als ik niet op het kinderfeestje mag komen?’.
Had jij daar als kind niet graag wat meer tips voor gekregen? Ik wel in ieder geval!
Welke werkgeluktip heb je voor ons?
Stel jezelf eens wat vaker de reflectievraag: doe ik nog steeds datgene waar ik heel blij van word? Past het nog steeds bij mijn drijfveren? Neem daar dan ook echt de tijd voor. En vergeet vooral niet: doe iets met het antwoord.